EX

E-commerce Expander
Logistiek

E-COMMERCE EXPANDER

Bouwsteen Logistiek voor E-Commerce

E-commerce omvat veel meer dan alleen een webshop bouwen, producten moeten ook worden ingepakt, verstuurd worden en ze moeten ergens vandaan komen.

Welke bouwstenen zijn er en welke heb je nodig voor jouw logistiek kanaal?

Logistiek

Logistiek

Waar je aan denkt bij logistiek?

 • Verzending/verzendcontracten
 • Dropshipping
 • Nationaal / Internationaal
 • Inkoop / Verkoop
 • (Om)labelen
 • Verpakken
 • Track&trace
 • Retouren
 • Verpakkingsverantwoording
Logistiek

Logistiek

Waar je aan denkt bij logistiek?

 • Verzending/verzendcontracten
 • Dropshipping
 • Nationaal / Internationaal
 • Inkoop / Verkoop
 • (Om)labelen
 • Verpakken
 • Track&trace
 • Retouren
 • Verpakkingsverantwoording

Logistiek, een veelomvattend thema

Logistiek is meer dan alleen het vinden van de beste prijs om je pakketten te verzenden. Natuurlijk is dat belangrijk, maar er zijn zoveel aanbieders, welke is het meest geschikt voor jouw webshop. Vindt je het belangrijk dat je klant altijd ge-update (track en tracé) wordt over de status van zijn pakket? Is Same day delivery nodig? Of heb je een diversiteit qua formaat van artikelen dat je bijvoorbeeld meerdere verzenders wilt integreren. Kies je voor een platformoplossing, of een separate verzendorganisatie? Hoe zit het bijvoorbeeld met de retourafhandeling? Je hebt zoveel zaken waar je aan moet denken. Ook hierbij helpt E-commerce Expander de juiste keuzes voor jouw webshop te maken.

Aanbieders

Zoveel wensen, zoveel aanbieders van pakketten. Postnl, DHL, DPD, GLS en dan zijn er nog tientallen subcontractors actief die zogenaamde “stapelcontracten” aanbieden waarop je met je pakkettarieven zou mee kunnen liften. Welke kies je? Ook dit hebben we allemaal op een rijtje om een goede keuze te kunnen maken.

Verpakkings verantwoording

Het opgeven van de hoeveelheid verpakkingsmateriaal voor producenten en importeurs is een verplichting waar niet iedereen zich van bewust is.

Retouren

Hoeveel retouren krijg je / verwacht je? En wie handelt dat af? Wat zijn de kosten per retour en wie betaalt de retour?

Verzendoptie integratie

Klanten verwachten goed geïnformeerd te worden v.a. het moment dat ze besteld hebben. Let dus goed op, dat je een real-time koppeling hebt met de verzender. Hij is een verlengstuk van jouw webshop, doet hij niet wat jij jouw klant beloofd hebt, straalt dit op jouw webshop af.

Hoe kies je de juiste partner voor de pakketbezorging?

Ondanks dat Nederland een klein dichtbevolkt land is, beschikken we over een zeer breed aantal aanbieders die jouw pakket maar al te graag bij jouw klant willen leveren.

Waar moet je op letten? De prijs is belangrijk, maar de bijbehorende service ook. Jij beloofd misschien wel “vandaag besteld, morgen geleverd” maar kan jouw pakketleverancier dat wel waarmaken?

Kies op basis van wat je klant wil! Veelal denken we te weten wat een klant wil, maar is dat ook zo. Vindt jouw klant het wel noodzakelijk dat het pakket, de volgende dag al geleverd wordt? Misschien kiest je klant liever een aflevermoment zelf.

Als de prijs bijvoorbeeld heel erg belangrijk is, kun je wellicht voor een “stapelaar” gaan. Dat zijn tussenpersonen die aantallen pakketten van verschillende klanten “stapelen” om daarmee een goede prijs te bedingen. Deels geven ze de bedongen korting door aan hun klanten, en dat kan voordeliger zijn, dan dat je zelf een contract aangaat. Maar let op; kies wel een onafhankelijke partij, er zijn erbij die gelieerd zijn aan pakketleveranciers, dus dan schiet je er nog niet veel mee op.

Wil je zeker zijn dat je een goede keuze maakt? Neem contact met ons op, wij kennen alle ins- en outs van de pakketdiensten. Op basis daarvan kunnen we een passende keuze maken voor jouw webshop.

Pakketbezorgers E-commerce Expander

Nationaal vs Internationaal?

Waar verkoop je? Alleen nationaal of ook internationaal. Wees je dan wel bewust dat jouw verzendcontract voor nationale pakketten goed kan zijn, maar voor internationale zendingen een nachtmerrie. Vaak loont het zich om voor de verschillende markten verschillende contracten af te sluiten (zolang er genoeg volume is). Ook hier kunnen we je helpen.

Nationaal

Verkoop Nationaal

Internationaal

Verkoop Internationaal

Wij halen meer resultaat uit jouw webshop

WIJ ZIJN E-COMMERCE EXPANDER

Werken met ons betekent dat we dingen niet ingewikkelder maken dan ze zijn. Door bottom-line gewoon dát te doen waar we goed in zijn. Ervoor zorgen dat er geld verdiend kan worden met jouw webshop.

company-274-1

Vaste prijsafspraken

Onafhankelijk

company-274-2

Up to date

100% Support

company-274-3

Afspraak

is afspraak

Wetgeving

Objectief

en betrokken