E-commerce Expander CASEFILES

Case Vleeshouwerij Saasveld

Casefile: Vleeshouwerij Saasveld 

Vleeshouwerij Saasveld

Wie is Vleeshouwerij Saasveld?

Vleeshouwerij Saasveld is een ambachtelijke slagerij uit het dorp Saasveld, met een sterk regionaal karakter. Zij kiest ervoor haar klanten een goede kwaliteit vlees te bieden, voor een betaalbare prijs.

Dit doen ze o.a. door zeer betrokken te zijn bij het wel en wee, van de dieren. De dieren worden betrokken van veehouders rondom Saasveld en deels houdt het bedrijf ook zelf koeien. Op die manier kan het bedrijf ook écht 100% zeker zijn dat de kwaliteit van A tot Z klopt, gecontroleerd van grond tot op het bord, zou je kunnen zeggen.

u

Vraagstelling

Waar is de klant naar op zoek? Wat zijn de doelen?

h

Voostel

Op basis van de vraagstelling maakt E-Commerce Expander een doelgericht en gedetailleerd voorstel.

Uitvoering

Uitvoering en realisatie gaat in nauw contact met de klant.

Opleveren

Na afronding wordt het project opgeleverd en nog een korte tijd gemonitord en gecorrigeerd waar nodig.

Vleeshouwerij website

De vraagstelling

Vleeshouwerij Saasveld kwam bij ons met de vraag voor een nieuwe website, met een daarin geïntegreerde webshop. Men had voorheen nog niet echt een functionele webshop, behalve dan dat men middels een bestelformulier de bestelling kon doormailen.
Het was belangrijk dat het reeds aanwezige ERP pakket gekoppeld kon worden aan de webshop, dit kon gerealiseerd worden door middel van een API-koppeling met het ERP pakket.

Naar aanleiding van deze vraag zijn we aan de slag gegaan. We hebben een concept uitgewerkt, gebaseerd op een volledig nieuw fris en smaakvol design, met de herkenbaarheid van de karakteristieke kleuren die de vleeshouwerij hanteert.
De bedoeling was om met de website en webshop juist het ambachtelijke karakter te combineren met eerlijk vlees, om daarmee de nadruk te leggen dat de klant van Vleeshouwerij Saasveld ook écht weet waar het vlees vandaan komt.

Werk en uitvoering.

Op basis van dit voorstel hebben we de opdracht gekregen en zijn aan de slag gegaan. We hebben een op basis van de mogelijkheid tot koppeling met het bestaande ERP-systeem WordPress CMS gebruikt en daarop een Woocommerce webshop gebouwd.
Op die manier kon Vleeshouwerij Saasveld de artikelen die in de winkel aangemaakt waren, gemakkelijk doorzetten naar de webshop en zaken als voorraad en prijzen synchroniseren.

E-commerce Expander heeft alle bestaande teksten opnieuw tegen het licht gehouden en op basis van een zoekwoorden analyse aangepast en uitgebreid om de vindbaarheid te verbeteren.
Het gehele design incl. afbeeldingen is door E-commerce Expander verzorgt.
De inrichting van de webshop incl. productomschrijvingen daar waar belangrijk is opgepakt en opgezet voor een verbeterde SEO-vindbaarheid.

Extra functionaliteit en veiligheid.

Ook zijn er diverse plug-ins geïnstalleerd die de veiligheid, snelheid en stabiliteit van de website garanderen.
Vleeshouwerij Saasveld hanteert bijvoorbeeld, de mogelijkheid om bestellingen te laten bezorgen, of zelf af te halen. (Dit binnen een bepaald gebied en op gezette tijden.)
Zij bezorgt i.v.m. de versheid van haar producten alle bestellingen zelf, wat de kwaliteit alleen maar ten goede komt.
Het was dus erg belangrijk dat klanten logisch door het bestelproces geleid werden teneinde de keuze te maken om de bestelling te laten bezorgen of af te halen met een tijdsvenster. Hiervoor moesten tijden en dagen ingericht worden om dit duidelijk en helder te laten zijn voor haar klanten. E-Commerce Expander heeft daarvoor een plug-in gevonden die aan deze eisen voldoet en tevens flexibel genoeg is, om mocht het nodig zijn, snel aangepast kan worden, zonder dat dit afbreuk doet aan het bestelgemak voor de consument.
Vleeshouwerij Saasveld heeft ervoor gekozen om klanten niet direct in de shop af te laten rekenen, maar bij aflevering (mobiele pin) of in de winkel.
Het vlees wordt op ambachtelijke wijze, met de hand bereidt, m.a.w. er kan tussen het ene stukje vlees wel iets verschil in gewicht zitten t.o.v. het andere stukje vlees. Groot voordeel om op deze wijze te werken, is dat de consument op deze manier nooit te veel, maar exact betaald voor datgene wat ze besteld heeft.

Afronding opdracht

De opdracht is naar volle tevredenheid door E-Commerce Expander uitgevoerd en tijdig opgeleverd.

– Reactie Laurens Scholten, mede-eigenaar Vleeshouwerij Saasveld –
“Het samenwerken met de mannen van E-Commerce Expander was écht samenwerken. Zeggen wat ze doen en doen wat ze zeggen, kortom, afspraken worden nagekomen. Wat een prachtige website-/shop is het geworden, dik tevreden mee, en onze klanten ook, en dát is het belangrijkste.
Het is duidelijk te zien aan de bestellingen via de webshop, dat de heren van E-Commerce Expander, wel weten wat ze doen”

Afronding

Over E-commerce Expander

E-commerce Expander wordt gerund door een 3-tal ervaren “rotten” uit de e-commerce wereld. Met elk hun eigen achtergrond en ervaring, hebben ze een missie; meer resultaat halen uit een webshop.

Het concept van E-commerce Expander is gebaseerd op een 6-tal bouwstenen die in beginsel op elke webwinkel van toepassing zijn. Als er sprake is van disbalans tussen deze bouwstenen, dal er geen geld verdiend worden met de webwinkel. De clou is, deze 6 bouwstenen exact op jouw artikelen of diensten af te stemmen, zodat er wel geld verdiend kan worden met de webwinkel.

Meer weten? Neem contact op met Roy in het Veld, Willem Titsing of Dirk-Jan Schele

Roy in het Veld E-Commerce Expander

Roy in het Veld

Business en Fulfilment specialist

+31 – 6 54 608 521

Willem Titsing E-commerce expander

Willem Titsing

Online marketing en Webshop specialist

+31 – 6 14 125 696

Dirkjan Schele E-commerce Expander

Dirkjan Schele

Website en hosting specialist

+31 – 06 12 061 035