E-commerce Expander BLOG

SEO tekst en je website SEO proof maken
Webtechniek

Webtechniek

Marketing

Marketing

Marktplaatsen

Klantenservice

Fulfillment

Fulfillment

Logistiek

Logistiek

Wetgeving

Wetgeving

Wat website-/shop-bouwers
je er niet bij vertellen

ontzet

Wat ze je niet vertellen over SEO en SEO tekst is dat SEO geen truc is die je éénmalig toepast op jouw website. Met het éénmalig SEO-proof maken van je website-/shop ben je er dus niet. Dat zou gelden als externe factoren zoals andere websites die ook content maken over dat onderwerp niet zouden bestaan.

Jammer genoeg is een zoekmachine en het daaraan vastgeplakte algoritme iets wat continu beweegt. Ook jouw website wordt continu vergeleken met die van anderen. En als iemand betere content maakt, of als een pagina populairder wordt dan die van jou, dan zal die eerder, dan die van jou getoond worden. En zak je dus in de rankings.

Met SEO proof wordt vaak technische SEO bedoeld, wat maar een klein stukje is van het hele proces. Technische SEO is wel belangrijk, het zorgt ervoor dat je geen fouten op je website hebt en dat de zoekbots de website kunnen indexeren. Geen fouten op je website en een goede structuur betekent niet automatisch dat je ook goed gevonden wordt.

Het her-evalueren van jouw pagina, of zorgen dat jouw pagina populairder wordt kan ervoor zorgen dat die pagina beter wordt en weer gaat stijgen.

Ook veranderen zoekmachines continu de spelregels, zo kun je vandaag een goede keuze zijn en morgen buiten de boot vallen. Buiten de grote updates in Google zijn er dagelijks kleine dingen die ze testen. Slechts een klein deel van al die testen worden uiteindelijk opgenomen in de algoritmes van de zoekmachine.

h

Seo Tekst

Waar zoekt jouw bezoeker op? Sluit jouw tekst daar bij aan?

Concurrentie

Hoe zichtbaar is jouw concurrent op het thema?

Waar sta je?

Waar sta jij in de organische resultaten?

Uitbesteden?

Wil je het uitbesteden of zelf doen? Wat is wijsheid?

drempelbedrag voor BTW afdracht

SEO optimalisatie: Zelf doen of iemand inhuren?

Om SEO optimalisatie zelf te doen heb je tools nodig om de nodige data boven water te krijgen.
Veel data kun je met gratis tools en zelfs met Google zelf boven water krijgen. Dit kost tijd en moeite. Het is altijd makkelijker om het uit te besteden.

SEO quick wins, ook wel als laaghangend fruit betiteld, zijn vaak nog wel te vinden. En voor veel bedrijven is dat al genoeg om zichtbaar te worden binnen de branche en doelgroep. Door een beetje creatief te googelen en te kijken wat de concurrentie doet kun je met een paar handgrepen al veel voordeel halen.

Inzicht in data is belangrijk zodat je niet gaat schrijven op content waar niemand op zoekt.

SEO tekstschrijver inhuren

Kun je de tekst van een artikel of blog zo schrijven dat ze SEO geoptimaliseerd zijn? Moet jij jouw  SEO teksten laten schrijven?

Ja, je kunt teksten zo schrijven dat ze SEO geoptimaliseerd zijn. Echter… dit is nog geen garantie voor succes. Er komt meer bij kijken. Wat is het zoekvolume? Wat is de insteek van de zoekopdrachten? Informatief of commercieel? Hoe zit het met de concurrentie, is het moeilijk om een goed stuk te schrijven? Hoe lang moet het zijn? Wat doe je met afbeeldingen? Moet je een video toevoegen?

Dit zijn allemaal SEO aspecten die niet 1-2-3 in een SEO tekst worden meegenomen. Dit wil dus niet zeggen dat je niet op SEO hoeft te schrijven, het zegt dat louter op SEO schrijven niet voldoende is.

Dus als je jouw SEO teksten wilt laten schrijven, zorg dan dat de tekstschrijver goed geïnformeerd is zodat hij gericht aan het werk kan. Alleen dan kan hij of zij SEO proof schrijven.

Het gebruik van een SEO vragenlijst.

Een SEO checklist of ook wel een SEO vragenlijst gebruiken heeft altijd zin. Zo breng je structuur aan in de pagina’s en maak je het de zoekmachines makkelijker jouw pagina te indexeren op thema en zoekwoorden. Ook de interne structuur in de website, de verwijzingen helpen de zoekmachines naadloos te indexeren. Daarbovenop is het altijd raadzaam een inventarisatie te maken van wat de zoekopdracht inhoud, wie er bovenaan staan en waarom.

Maak dan met behulp van je checklist een betere pagina. Dit klink logisch en eenvoudig maar is vaak moeilijker dan je denkt omdat er meer meeweegt voordat de zoekmachine jou op die felbegeerde eerste plek zet. Daarbij staat steeds vaker het eerste organische resultaat niet bovenaan de pagina, maar staat er allerlei content boven. Denk hier bij aan advertenties, een featured snippet of een blok met lokale resultaten.

SEO landingspagina

Sommigen hebben wilde ideeën als het gaat om linking. Ze maken zelf veel landingspagina’s op veel verschillende domeinen en linken dan naar de hoofdsite. Dit heeft in het verleden wel gewerkt, maar tegenwoordig prikt een zoekmachine daar zo doorheen. Zeker als die domeinen en landingspagina’s geregistreerd zijn door dezelfde partij en op dezelfde server staan. Het is dan eerder een risico factor als een aanwinst voor betere rankings om dat te doen.

Wat kun je dan wel doen als het gaat om een SEO landingspagina?

Als je adverteert of als je van social media gebruik maakt en je linkt vanaf die locaties naar een landingspagina, zorg dan dat die naadloos aansluit. De bezoeker moet binnen 3 seconden vinden wat deze verwacht bij het bezoek. Als je dan ook nog eens goede SEO geoptimaliseerde content hebt kan dat samen met het verkeer van andere bronnen een eigen leven gaan leiden. Je kunt ook fragmenten uit die landingspagina weer gebruiken om social-media content van te maken.

Conclusie

Met het éénmalig inrichten van je website-/shop ben je er dus niet. Dit is en blijft een continu proces waaraan je zal moeten blijven sleutelen. Doe je dit niet? Dan zal je in de rankings dalen en dus minder goed gevonden worden.

Is dat erg? Nee hoor, als je niet meer resultaat uit je webshop wilt halen, dan is dat niet erg.

Als je wél meer resultaat wilt halen uit je webshop, dan is het verstandig eens contact te zoeken met E-commerce Expander.

E-commerce Expander is onafhankelijk en helpt website-/shop-eigenaren met het bedenken en implementeren van resultaat genererende oplossingen om meer resultaat uit de website-/shop te halen.

HET SEO VRAAGSTUK

Over E-commerce Expander

E-commerce Expander wordt gerund door een 3-tal ervaren “rotten” uit de e-commerce wereld. Met elk hun eigen achtergrond en ervaring, hebben ze een missie; meer resultaat halen uit een webshop.

Het concept van E-commerce Expander is gebaseerd op een 6-tal bouwstenen die in beginsel op elke webwinkel van toepassing zijn. Als er sprake is van disbalans tussen deze bouwstenen, dal er geen geld verdiend worden met de webwinkel. De clou is, deze 6 bouwstenen exact op jouw artikelen of diensten af te stemmen, zodat er wel geld verdiend kan worden met de webwinkel.

Meer weten? Neem contact op met Roy in het Veld, Willem Titsing of Dirk-Jan Schele

Roy in het Veld E-Commerce Expander

Roy in het Veld

Business en Fulfilment specialist

+31 – 6 54 608 521

Willem Titsing E-commerce expander

Willem Titsing

Online marketing en Webshop specialist

+31 – 6 14 125 696

Dirkjan Schele E-commerce Expander

Dirkjan Schele

Website en hosting specialist

+31 – 06 12 061 035